La Unió Hotelera i la Unió de Bars es desmarquen de la concentració convocada davant del Govern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Unió Hotelera i la Unió de Bars es desvinculen de la mobilització prevista per a aquest divendres davant del Govern. Volen deixar clar que no en són els impulsors i defensen que la millor manera de resoldre la situació per la qual travessa el sector és continuar negociant amb les institucions. Ara bé, respecten la decisió d'aquells que s'hi vulguin sumar a títol individual. Una crida que s'ha fet a través de les xarxes socials.

A les imatges, la convocatòria que propietaris de bars i restaurants i també proveïdors d'arreu del país han fet per a aquest divendres al matí davant de l'Edifici Administratiu i del Govern.

Volen fer sentir el neguit que els provoca la situació actual, arran de les decisions que l'Executiu ha pres per frenar l'avanç de la pandèmia. Alguns no facturen ni un euro des de fa moltes setmanes i no saben com afrontar totes les despeses pendents.

Entenen que s'hagin pres mesures, però qüestionen que siguin les adequades. I així ho manifestaran en una concentració espontània que han obert a tot aquell que s'hi vulgui sumar i de la qual s'han desmarcat la Unió Hotelera i la Unió de Bars, que manté converses amb el Govern per pactar una reobertura consensuada al més aviat possible.

En aquest sentit, el portaveu de la Unió de Bars, Francesc Medina, considera que "el Govern no es mereix que organitzem una manifestació", però ha afegit que "no vol dir que quan acabem les negociacions, si no s'aconsegueix res, no sigui una bona eina a tenir en compte, però ara mateix no".

Els representants de la Unió de Bars han detallat avui a Ràdio Nacional que esperen almenys poder pactar uns protocols específics per al sector amb els tècnics de Salut amb els quals treballen i que es trobi la solució legal perquè algunes activitats es puguin reactivar automàticament en funció de l'evolució de les dades sanitàries.

Informa: Laura Massegú-Jordi Domingo
Imatge: Pere Besolí-Arxiu RTVA

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.