Urgències redueix el temps d'espera i el 90% dels casos s'atenen en menys de 90 minuts

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Urgències redueix el temps d'espera a l'hivern i aconsegueix que el 90% dels pacients siguin atesos durant la primera hora i mitja. Entre desembre i abril s'han atès al servei 15.300 pacients. Ara es prepara per a l'estiu, una època que contràriament al que es pensa no és ni menys tranquil·la ni menys complicada que la temporada hivernal.

El servei d'Urgències va atendre a l'hivern 15.300 pacients, 800 més que l'anterior. Una xifra que entra dins de la normalitat. El reforç de la plantilla i la reorganització del servei han permès assumir l'activitat i registrar una millora del temp d'espera.

Així, s'ha aconseguit que el 90% dels pacients que han acudit a Urgències han estat atesos dins dels primers 90 minuts. El 2018, aquesta xifra es quedava en el 75%. També s'ha reduït el temps d'espera en els pacients no urgents.

Per a l'any vinent, Gutiérrez vol millorar els circuits per evitar el col·lapse en moments puntuals per no poder ingressar malalts a l'hospital. Ben al contrari del que passava fa uns anys, el servei entra a l'estiu en forts pics d'activitat el juliol i l'agost per l'increment del turisme de més edat.

Urgències disposa actualment de 28 metges i dos més s'incorporaran al juliol i l'agost. S'ha incrementat a més el personal d'infermeria.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Fernando Montero

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.