L'USdA reafirma les dades sobre les pensions baixes i rebat el cap de Govern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'USdA alerta que l'actual sistema de pensions no funciona i que cal millorar-lo per evitar que les persones es quedin en situació de pobresa quan es jubilin. Apunta que, en el futur, el 80% dels jubilats no podrà pagar el lloguer.

El secretari general del sindicat, Gabriel Ubach, defensa que les dades que va oferir l'expert que van proposar en la darrera comissió per a l'estudi de la viabilitat de les pensions estan perfectament contextualitzades, en contra del que va assegurar el cap de Govern al debat d'orientació política.

Ubach lamenta "que el Govern d'Andorra intenti justificar l'injustificable" perquè "les pensions són baixes, està claríssim i ha quedat demostrat".

L'expert Antonio González va concloure que l'actual sistema no garanteix unes pensions dignes i va apuntar que dues de cada tres pensions es troben per sota del llindar de pobresa. Ubach alerta del perill si no es canvia substancialment el sistema. Addueix que "no s'aguanta per enlloc i s'ha de modificar pel benefici de tota la ciutadania andorrana, no pels quatre privilegiats".  Afegeix que la situació "per a un 80% dels treballadors seran pensions tan baixes que no els permetran ni pagar el lloguer".

Incideix que la majoria de treballadors no arriba a cotitzar 40 anys, cosa que els permetria gaudir de pensions més elevades. I sobre algunes mesures d'ajut com el complement per igualar la pensió al salari mínim, Ubach afirma que cal acreditar uns requisits molt exigents i pocs pensionistes els assoleixen. El secretari general de l'USdA ha recordat que a hores d'ara la pensió mitjana és de 600 euros. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Nil Forcada-Ricard Tenza 
Locució: Yasmina Canedo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.