Valors i generacions es troben en l´última jornada de la Universitat d´Estiu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Generacions i valors s´han trobat en l´últim dia de la Universitat d´Estiu. Segons les enquestes estem en un moment en què els valors de joves i gent gran convergeixen. Amb tot, estem lluny d´aprendre dels que més saben.

Després de tota una vida d´experiència les persones de més edat tenen tot un coneixement vital de gran valor que sovint no té un encaix en la societat. És per això que l´antropòloga Bernadette Puijalon anima a crear espais intergeneracionals.

La conferenciant afirma que la gent gran té un rol d’ensenyament i encaix vers la gent jove. D’aquesta manera, Puijalon destaca que “mostrant que el temps és llarg explicant el seu passat”. Un fet que segons ella serveix per “donar als joves un futur”.

Les generacions més joves són les que impulsen canvis. Amb tot, segons el sociòleg Olivier Galland, estem vivint un moment de convergència de valors entre aquells que van ser joves als anys 60 i els d´avui dia: no accepten la imposició de normes en l´àmbit personal, però si les volen en l´esfera social.

I és que Garlland remarca que “les persones consideren que en la seva vida personal tenen el dret, ells mateixos, de triar i viure com volen. Això no pot ser escollit per la resta i imposat per les normes, la religió o les orientacions polítiques”.

Tanmateix, el sociolèg considera que “la gent vol autonomia personal i alhora regular els excessos de la llibertat individual”. És a dir, ” autonomia en la vida personal i regulació dins de la vida pública”.

Enrere queden èpoques com la revolució industrial en què la prosperitat econòmica va portar les generacions emergents a desmarcar-se de la tradició o la Gran Guerra en què molts joves van creure erràtica la generació que havia pres les decisions.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Ruben Calvo / Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.