Valsos, polques, un toc francès i Beethoven per celebrar el 2020

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una de les peces menys conegudes de Beethoven ha marcat l'inici del concert de Cap d'Any de l'ONCA. Una de les cites habituals del primer dia de l'any que s'ha dedicat al 250è aniversari del naixement del compositor. Per segon any consecutiu l'orquestra ha estat dirigida per Francesc Prat.

El concert titulat "Valsos, polques i molt més" ha tingut enguany un toc més francès respecte de l'any passat en què va ser més italià. Així ho ha expressat el director davant d'un auditori d'Ordino ple. Ha començat amb Beethoven i les "Criatures de Prometeu" una de les peces menys conegudes del compositor que va nèixer ara fa 250 anys.

La part més francesa l'ha posat amb una peça de Claude Debussy música que el director Francesc Prat diu impregnada de subtilesa i que ha influït molt la música occidental.

Peces de Josef i Johann Strauss i de Jacques Offenbach han completat un repertori únic per a un primer concert de l'any molt dinàmic.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Karen Figuereido-Agència ANA
Locució: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.