El veto de la Unió Europea als turistes russos perjudicarà Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un dels mercats llunyans que Andorra més atrau és el rus i aquest estiu, mentre la Unió Europea mantingui el veto als turistes russos, el país se'n ressentirà.

La Unió Europea preveu la reobertura de les fronteres exteriors a partir de dimecres vinent a una llista de països, entre els quals no s'inclou Rússia. Aquest tancament perjudica Andorra, que es quedarà sense els turistes russos fins que no hi hagi l'obertura fronterera. El cònsol honorari de Rússia, Pere Joan Tomás, reconeix que l'estiu serà difícil.

Pere Joan Tomàs explica que bona part del turista rus de l'estiu aprofita les vacances a Catalunya per apropar-se al Principat. Enguany el tancament de fronteres posa en dubte aquests desplaçaments, assenyala.

La majoria dels turistes russos acostumen a fer vacances a Andorra a l'hivern, quan venen a esquiar. Les últimes temporades les xifres s'han estabilitzat després del 'boom' que hi va haver fa uns sis anys. La devaluació del ruble en va ser el detonant. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.