Les víctimes s'eleven a 25 i es confirmen 4 nous positius entre els padrins de Salita confinats en un hotel

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Dues noves morts eleven a 25 les defuncions per coronavirus. Són les d'un home de 78 anys que es trobava a l'UCI des de feia dues setmanes i un de 87 que havia estat traslladat a l'hospital.

Els positius són ara 583 i els contagiats actius 500. Hi ha 47 persones hospitalitzades per la Covid-19. No hi ha hagut nous ingressos a l'UCI, on romanen 15 pacients ingressats, 12 amb ventilació mecànica. Els sanitaris contagiats són 90.

D'entre els positius, 4 són de padrins de la residència Salita, que es trobaven allotjats a l'hotel Cèntric d'Andorra la Vella, als quals s'ha de sumar una auxiliar. El ministre de Salut ha informat que tan bon punt s'han conegut els casos s'ha iniciat el protocol de confinament dels contactes. Els positius han estat traslladats al Cedre i a l'hospital.

També ha parlat dels ventiladors. Els 9 que s'han adquirit, 4 dels quals ja són al país i 5 més estan viatjant cap a Andorra, han costat prop de 420.000 euros.

Es tracta de 4 ventiladors no invasius valorats en 58.000 euros i de 5 de gamma alta amb un cost de 359.000 euros. Ha afegit que la demanda inicial quan es temia per una saturació de l'UCI era de 45 ventiladors. Tot plegat per un pressupost d'1,7 milions d'euros, la diferència dels quals serà retornada.

Ha afegit que hi ha hagut molt material que s'havia demanat i no ha arribat, com ara tests de detecció d'antígens o material de protecció, i que no ha representat cap cost.

Torna a veure la roda de premsa del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, d'aquest dijous al migdia:

Informa: Anna Pifarré-Sílvia Mestre
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.