Vila trasllada als consellers i el ministre lauredians el neguit pels efectes de la reforma comunal

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Reunió del comú de Sant Julià de Lòria amb consellers i ministres de la parròquia per explicar-los el neguit pels efectes de la reforma comunal. Josep Miquel Vila ha explicat la versió ampliada de l'informe d'Aparicio, que hi assenyala inconstitucionalitats. Vila també està preocupat perquè la parròquia podria rebre fins a un milió d'euros menys. La reforma es votarà divendres, i el grup liberal no ha aclarit si hi donarà suport.

Els primers a arribar al comú de Sant Julià de Lòria han estat el conseller de la minoria d'UL Joan Albert Farré i consellers de la majoria de Laurèdia en Comú. Poc després arribaven el president del grup Demòcrata, Ladislau Baró, i el ministre d'Economia, Gilbert Saboya. Els últims, els consellers del grup liberal, amb Josep Pintat al capdavant, acompanyat de Carine Montaner i Josep Majoral.

A tots ells, Josep Miquel Vila els ha explicat l'informe ampliat del catedràtic Miquel Ángel Aparicio, que aprofundeix en les inconstitucionalitats que tindria la reforma comunal. El cònsol major els ha posat damunt la taula el fet que la nova llei de transferències incompleix, al seu parer, el principi de proporcionalitat. De fet, Vila tem que la parròquia perdrà fins a un milió d'euros amb el nou model.

La reforma es votarà divendres i DA necessita els vots dels liberals o del PS per tirar-la endavant. Josep Pintat no ha aclarit el sentit del vot, si bé ha reconegut que el Govern acota la despesa de l'estat. "Ha sigut un lema que es va repetir durant la campanya, durant el discurs d'investidura, el discurs d'orientació política, i això és el que ha treballat el govern. Després poden sortir serrells, contrarietats, però sobre el principi que està fet és el que hem defensat nosaltres", assegura Pintat. "Hi ha diferents informes, no estem en contra ni d'uns ni dels altres. Es tracta de prendre decisions", ha insistit sense revelar més.

DA espera que el grup liberal doni suport a les lleis, però no dóna per fet el vot favorable.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.