Vistiplau del Tribunal Constitucional als preus mínims del tabac

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Tribunal Constitucional considera que la llei de preus mínims per al tabac no vulnera la llibertat d'empresa i, per tant, no és contrària a la carta magna. D'aquesta manera tomba el recurs que van presentar PS i Liberals en contra.

El 15 de febrer es va aprovar la llei de preus mínims del tabac que establia que serien fixats pel Govern basant-se en la proposta d'una comissió consultiva on serien representats els fabricants i la Cambra del Comerç. Només va tenir a favor els vots dels demòcrates i l'oposició va fer acusacions d'intervencionisme.

El PS i els liberals van acabar presentant un recurs al Tribunal Constitucional afirmant que vulnerava la llibertat d'empresa i ara l'alt tribunal ha avalat la llei.

La sentència conclou que, tot i les limitacions que hi introdueix fixant els preus mínims de venda dels productes del tabac, respecta suficientment el principi de proporcionalitat i no vulnera la llibertat d'empresa. Per tant, afegeix que suposa un exercici de transparència i de cap manera pot ser considerada contrària a la seguretat jurídica.

Una altra de les al·legacions era que el sistema sancionador era insuficient jurídicament. Pels magistrats, aquest pot ser millorable, però això no significa que vulneri els principis de legalitat i seguretat jurídica.

Informa: Pere Moliné
Locució: Sergi Cano

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.