Vives demana una legislació que protegeixi famílies i infants

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Dia de tradicions a Encamp, on el Copríncep episcopal ha presidit la diada de Sant Romà de Vila. Ho ha fet amb un discurs sobre la unitat familiar i on ha demanat no incloure nous invents. 

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha demanat aquest matí una legislació que tingui en compte la figura tradicional de la família. En especial, ha destacat que totes les reformes que es vulgui incloure en el codi de família vagin en aquest sentit, a protegir els més petits, sense nous invents.

Ho ha dit en la missa de Sant Romà de Vila, on també ha demanat mantenir els valors de l'Andorra de fa vint anys, quan va arribar al país. Tot plegat, també enmig del debat sobre l'avortament, més viu que mai, i amb l'informe que va demanar Demòcrates per a l'encaix de la interrupció de l'embaràs a la Constitució. 

En unes paraules amb càrrega política, Vives ha encoratjat els partits a ser fidels als programes electorals amb els quals es van presentar i no fer coses sense preguntar abans a la població.  

A tot això, la diada s'ha destacat per la bona afluència. Més d'una setantena de persones s'han atansat a l'església per celebrar la segona pasqua. Aquest dilluns, amb una convidada estrella, la campana restaurada de Sant Jaume de Cortals, que va ser tallada fa 80 anys i que ara torna a sonar com abans. 

Ara, amb 425 anys a les esquenes, seguirà sonant. Ho farà, això sí, a l'església de Santa Eulàlia amb el nom de la campana Romana. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Pere Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.