Vives demana que no es faci demagògia amb la pobresa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La visita pastoral ha passat per Canillo, on el copríncep Vives ha lloat la tasca dels mandataris comunals. Ha reclamat també que no es faci demagògia amb temes sensibles com la pobresa.

Ha visitat els padrins, les escoles, els bombers, els colonistes d'AINA i diferents col·lectius de la parròquia. L'última visita ha estat al ple del Comú, on ha destacat el caràcter de servei a la comunitat de les institucions. Ha demanat als qui ara es presentin que treballin amb la mateixa voluntat i que es tingui cura de tractar temes sensibles com la pobresa, que en l'última setmana ha guanyat focus mediàtic. "No està malament que de tant en tant hi posem el focus, sense fer demagògies, això sí", considera el Copríncep i arquebisbe d'Urgell, tot demanant treure'n "conseqüències".

En una parròquia marcada pel paper d'AINA, el santuari de Meritxell i l'evolució del poble a partir de l'activitat de l'estació d'esquí, el Comú de Canillo és dels únics que obren la capelleta del santcrist abans de les sessions, una tradició com d'altres que el cònsol ha dit que serveix per recordar la identitat d'un poble que ha de tenir clars els seus orígens, referint-se també al Coprincipat. "Si alguna cosa no hem fet mai a Canillo és renunciar al passat, al contrari. El fet que siguem molt conscients d'on venim ens pot fer veure un futur molt més optimista", considera Josep Mandicó.

Fa set anys que la parròquia va rebre l'obertura de la visita pastoral que avui s'ha tancat amb una visita de caràcter distès.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.