Xavier Espot jura el càrrec com a cap de Govern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Xavier Espot ha renovat el mandat com a cap de Govern. Ell mateix ha descartat comptar amb cent dies de gràcia, tenint en compte els importants reptes que té per endavant. Els pactes d'estat i aspectes com l'habitatge i la igualtat efectiva de gènere seran prioritaris.

Xavier Espot torna a ser oficialment cap de Govern. Ha jurat el càrrec just un dia abans del que ho va fer fa quatre anys per primera vegada. En el primer discurs ha enumerat els grans reptes que té la societat i que alhora són també els seus neguits, com l'habitatge, la millora del poder adquisitiu i la voluntat d'avançar cap a la plenitud de drets de les dones. Per això s'ha compromès a treballar donant prioritat als pactes d'estat que va anunciar durant el debat d'investidura.

"Ja m'ho atribueixo jo que no hem de tenir 100 dies de gràcia, sinó que ens hem de posar a treballar ja des de demà en intentar assolir o aconseguir amb bona nota tots aquests reptes que he esmentat abans. I molts d'ells passen a través de l'articulació i la conformació d'aquests pactes d'estat per la Unió Europea, per la sostenibilitat del sistema de pensions, per un sistema de salut pública de qualitat, i en això treballarem."
Xavier Espot, cap de Govern

Espot ha demanat un esforç per intentar arribar a acords en les qüestions més complexes.

"Hem de tenir aquesta capacitat de perspectiva i d'intentar no encabir-nos en el moment polític actual, sinó tenir una mica més de visió a llarg termini i adonar-nos que segurament podem fer molts més esforços per trobar acords en aquelles qüestions on sembla que hi pot haver diferències insalvables."
Xavier Espot, cap de Govern 

També s'ha compromès a retre comptes de manera "periòdica i habitual" al Consell General.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.