ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les AMPA continuen avaluant si oferiran el servei de menjador en la reobertura de les aules

www.andorradifusio.ad

Les associacions de mares i pares d'alumnes dels tres sistemes educatius continuen avaluant si oferiran el servei de menjador en l'obertura de les aules a partir del 2 de juny. Algunes ja han confirmat que els alumnes podran dinar a l'escola, com és el cas de l'associació de l'escola francesa de Santa Coloma. D'altra banda, la de l'Escola Andorrana resta a l'espera de rebre per part del ministeri la xifra d'alumnes que tornaran a les classes per decidir si es podrà oferir el servei amb les garanties de seguretat.

Continua la incertesa per si finalment els centres escolars oferiran el servei de menjador en la represa de l'activitat lectiva presencial a partir del 2 de juny. És un dels aspectes que demanen les famílies per la impossibilitat, en molts casos, de conciliar el treball amb la cura dels fills.

Moltes escoles ja van anunciar en un primer moment que no oferirien aquest servei, tot i que, davant la petició de la titular d'Educació d'obrir les cantines, que va anunciar al programa La Rèplica, les associacions de mares i pares treballen a contra rellotge i avaluen si és viable i de quina manera poder fer-ho.

Tot i no poder assegurar que tots els centres ho faran, Ester Vilarrubla s'hi mostra força optimista. La majoria de les associacions no volen avançar cap informació, tot i que es preveu que a principi de la setmana que ve es facin públiques les decisions.

No obstant, hi ha qui ja ha confirmat que sí que es podrà dinar als centres educatius. És el cas de l'escola francesa de Santa Coloma, que preveu atendre una trentena d'infants.

Per la seva part, l'Associació de Mares i Pares de l'Escola Andorrana resta a l'espera de rebre la xifra definitiva dels alumnes per part del ministeri per estudiar si finalment es podrà oferir el servei. La intenció és poder fer-ho, tot i que dependrà de les mesures sanitàries exigides i els recursos de què disposen.

Cada centre està adequant les zones i definint una estratègia per a la tornada. Com ja va anunciar la ministra, alguns aspectes del document que ja s'havia lliurat a les escoles podrien variar la setmana vinent, com ara la distància entre alumnes.

La principal preocupació recau en la disponibilitat de personal i espai necessaris per acollir els alumnes seguint les mesures de protecció previstes al protocol.

La ministra s'ha reunit amb els set comuns per parlar sobre la tasca dels serveis de circulació en l'obertura de les aules. Es treballa en la coordinació per garantir la seguretat a les entrades i sortides dels alumnes.

També s'ha programat una trobada amb el Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) per tractar la proposta d'alguns docents de crear una xarxa de voluntariat a l'estiu per oferir classes de suport a aquells alumnes que hagin tingut més dificultats en el seguiment de les classes telemàtiques durant el confinament.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Xabier Moreira-Txema Galilea-Kevin Ribeiro

Comparteix:

18.208.202.194