ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Amunt: recull de fotografies dels indrets més turístics des d'una òptica no turística

www.andorradifusio.ad

L'edifici sociocultural L'Estudi d'Ordino acull una mostra de Xavier Calvet amb imatges ben conegudes i tòpiques de tot el món des d'un prisma ben diferent. Les fotos que tothom fa de viatge però amb una mirada innovadora.

"Amunt" és un treball del fotògraf Xavier Calvet que té la intenció de reflectir l'impacte que ha tingut el turisme en la societat. Com s'han massificat alguns paisatges i de quina manera tan tòpica i poc crítica visitem molts indrets.

Per això, Calvet ha fet una dotzena de fotografies que es poden veure a l'edifici L'Estudi que pretenen fer-nos reflexionar sobre per què mirem el que mirem i com ho fem.

El fotògraf explica com intenta "ensenyar el punt de vista que fotografien els turistes que van de pressa fent la fotografia. Es posen davant del gran monument, enfoquen, disparen la fotografia i marxen". "Jo intento fer aquesta mateixa fotografia una mica més calmada i més reflexionada".

Aquestes fotografies formen part d'un projecte molt més ambiciós de l'artista per revelar-nos el tipus de societat que hem construït i com podem canviar-la.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.234.143.26