ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra anuncia l'aposta pel vehicle autònom a l'Smart City de Barcelona

www.andorradifusio.ad

Andorra s´ha fixat el repte d´integrar el vehicle autònom i la plataforma multi modal de transport, que permet portar mercaderies d´un punt a un altre a partir d´un sol contracte. Ho ha explicat el ministre Saboya en el marc del Congrés Mundial de l´Smart City que es fa fins aquest dijous a Barcelona.

En l´aposta per convertir Andorra en bressol de solucions tecnològiques Saboya ha destacat el treball de l´Institut Tecnològic de Massachussets amb el City Scope que permet valorar el tràfic de la mobilitat o el projecte PEV que busca una mobilitat energètica eficient unida a les necessitat de la vida diària.

També s´ha presentat l´estudi de l´aprofitament solar en cobertes d´edificis per conscienciar sobre la viabilitat del recurs i incrementar la producció d´energia autòctona. L'objectiu és que els ciutadans es converteixin de consumidors a 'prosumidors', és a dir, siguin consumidors i productors a la vegada, ha explicat Saboya. D'aquesta manera, el Govern espera passar d'un 17% de producció pròpia d'energia a un 30% el 2030.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: XTVL

Comparteix: