ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra Endavant aposta per "dilatar en el temps" l'acord d'associació

www.andorradifusio.ad

Europa no s'adapta a les necessitats d'Andorra, segons la cap de llista d'Andorra Endavant, Carine Montaner. Ho ha dit en l'entrevista a ATV d'aquest divendres. Per això creu que cal mantenir el model actual incentivant nous convenis de doble imposició.  També va acusar el Govern de no saber triar els bons projectes i de captar inversors que no aporten ingressos ni llocs de feina. Montaner és partidària de la doble nacionalitat, una possibilitat que en cas de guanyar sotmetria a referèndum.

L'acord d'associació pot ser perjudicial per a Andorra, sobretot en matèria de seguretat, amb la lliure circulació de persones, segons Carine Montaner, tot recordant que aquest factor ha generat problemes en territoris comunitaris.

"Un dels grans problemes que tenen és la immigració no controlada. Nosaltres tenim una immigració controlada, desitjada i triada, això és fantàstic. És el que ens permet tenir una altra seguretat."
Carine Montaner, cap de llista d'Andorra Endavant

El problema de l'habitatge és un dels eixos del seu programa i construir nous edificis no aporta solucions immediates. En aquest sentit, creu que l'arribada d'inversos estrangers ha empitjorat la situació, atès que la seva arribada ha reduït  considerablement l'oferta de lloguer. A més, no aporten diners a l'estat ni llocs de treball, ja que la majoria són projectes  molt petits o personals.

"És un problema perquè bloquegen el mercat de l'habitatge, i a més a més no generen diners en l'àmbit de les arques de l'Estat. Aquí s'ha d'evitar."
Carine Montaner, cap de llista d'Andorra Endavant

També es mostra a favor de mantenir el Coprincipat i, per tant, en contra de l'avortament en qualsevol supòsit. Andorra Endavant aposta per modificar la justícia per establir una veritable separació de poders.

Recupera l'entrevista sencera aquí.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: