ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra no podrà rebre visitants de fora l'Alt Urgell aquestes festes segons Protecció Civil de Catalunya

www.andorradifusio.ad

Fre en sec a les aspiracions del sector turístic de recuperar part de les pèrdues d'aquest desembre amb la represa de la mobilitat amb Catalunya. Protecció Civil de la Generalitat ha aclarit amb un fil a Twitter que l'assimilació d'Andorra a la comarca de l'Alt Urgell no canvia la relació amb la resta de Catalunya. Així la mobilitat sí que es recupera amb la comarca veïna a partir d'aquest dilluns, però no serà possible rebre visitants de la resta de Catalunya durant les festes de Nadal.

A partir del 23 de desembre i fins el 6 de gener l'excepció de poder sortir de la comarca per anar a segones residències o altres allotjaments turístics amb la bombolla de convivència no inclou Andorra

Ara bé, els residents a altres comarques que s'allotgin a l'Alt Urgell sí que tindran llibertat per entrar i sortir del Principat.

La confusió ha estat generalitzada ja que aquest dissabte la Unió Hotelera parlava de l'entrada de reserves per part de residents al territori veí preveient l'aixecament de les restriccions. L'aclariment d'aquest diumenge ho canvia tot.

El Govern s'ha mostrat sorprès ja que considera que la interpretació que s'havia fet inicialment és la correcta i ja ha iniciat contactes amb la Generalitat demanant una resposta clara sobre aquest afer.

A partir del dia 23, però, sí que es podrà venir a Andorra des de qualsevol comarca per a visitar familiars, de la mateixa manera que els residents al país ho podran fer a la resta de Catalunya. Caldrà especificar-ho en una declaració d'autoresponsabilitat.

Informa: Ester Pons
Locució: Oliver Jaén

Comparteix:

3.238.99.243