ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Andorra no pot importar residus d'Espanya i França

www.andorradifusio.ad

Andorra no podrà de moment importar residus des d'Espanya i França per incrementar l'activitat del Centre de Tractament. La raó és que no arriba als nivells d'eficiència energètica demanada per la Unió Europea. Ho ha explicat el ministre Francesc Camp davant la comissió legislativa de Sanitat i Medi Ambient. L'activitat al CTR es va incrementar l'any passat un 2,5%, la qual cosa no fa necessari augmentar les parades tècniques.

La negociació amb França i Espanya per a la importació de residus per cremar al Centre de Tractament de la Comella s'ha suspès. La raó és que Andorra no arriba al coeficient d'eficiència energètica del 60% que demana la Unió Europea per exportar residus a països tercers. “Ens falta poc per assolir el 60%”, ha manifestat el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp. "Hem tingut reunions amb el Govern espanyol per explicar aquesta problemàtica. També que tindrem una planta de cogeneració amb la qual aprofitarem el 80% de l'energia del forn".

Camp ha explicat que la Unió Europea revisarà la normativa a final d'any o principi del vinent. Mentrestant, ha dit que s'estudiarà incrementar l'aprofitament energètic assecant-hi els fangs humits de les depuradores.

El Centre de Tractament de Residus va tractar l'any passat 36.000 tones. Amb aquest volum no caldrà augmentar les parades tècniques per fer estocatge. Tot i així, Camp ha reconegut que no hi haurà grans pujades perquè cada cop les polítiques de reciclatge són més efectives.  

Informa: Ana Alamán     Imatges: Marta Paixà

Comparteix:

34.232.62.209