ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Andorra i Portugal reconeixeran mútuament les titulacions d'ensenyament superior

www.andorradifusio.ad

Andorra i Portugal han acordat aquesta tarda el reconeixement automàtic i mutu de les titulacions d'ensenyament superior. La signatura de l'acord, que s'haurà de desenvolupar, s'ha fet aquesta tarda a l'edifici administratiu de Govern en presència d'una important representació de la comunitat portuguesa.

Tots dos estats acorden treballar per anar més enllà encara del reconeixement de les titulacions. Aquesta col·laboració, com ha remarcat el secretari d'estat d'Ensenyament Superior portuguès permetrà també reforçar la imatge de les universitats de tots dos estats enfront la comunitat educativa internacional.

A més de poder cursar estudis a Portugal i Andorra, els titulats superiors tindran noves perspectives de mobilitat professional. Cal dir que el conveni té en compte els títols pre i post Bologna.

La vocació internacional de la Universitat d'Andorra veu amb aquest conveni un nova via d'actuació. Els dos estats treballaran per fer possibles titulacions superiors comunes i naturalment abordar el camp de la recerca en diferents àmbits també de manera conjunta.

La realitat de la llengua portuguesa al país ha evolucionat els darrers anys i el pes de la comunitat portuguesa és molt important. Per aquest motiu Andorra és estat observador de la Comunitat de països de parla portuguesa i afavorirà per a la propera Cimera Iberoamericana aquesta comunitat, que engloba a 300 milions de persones.

El reconeixement mutu a nivell educatiu acordat avui amb Portugal ja existeix amb Espanya i França.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.231.167.166