Andorra rep avui per primer cop la visita oficial d'un president de govern espanyol

www.andorradifusio.ad

Mariano Rajoy arriba aquesta tarda a Andorra en una visita de dos dies que servirà per signar el CDI entre Andorra i Espanya. Tot i que aquest serà l´eix central, el president espanyol també aprofitarà per conèixer les institucions andorranes. Així, també es reunirà amb el Copríncep episcopal i el síndic general.

S´espera que Mariano Rajoy arribi a les cinc de la tarda a l´aeroport d'Alguaire, des d´on es traslladarà a la Seu d´Urgell per reunir-se amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. La reunió al palau episcopal, que serà breu, és prevista poc abans de les set de la tarda. A dos quarts de vuit, la comitiva arribarà a la frontera del riu Runer, on Rajoy serà rebut pel cap de Govern, Antoni Martí. Acte seguit, el president espanyol es traslladarà a l´hotel d´Andorra la Vella on passarà la nit.

Demà els actes oficials començaran poc abans de les deu del matí, amb una reunió entre Martí i Rajoy a l´edifici de Govern i en la qual signarà el llibre d´honor. Acte seguit serà rebut al Consell General pel síndic general, Vicenç Mateu, que l´acompanyarà en una visita a la Casa de la Vall. Cap a dos quarts de dotze, el president espanyol visitarà l'escola espanyola d'Escaldes-Engordany. A les dotze del migdia, Rajoy i Martí es tornaran a trobar.

En aquest cas serà al Museu Casa d´Areny-Plandolit, a Ordino, on se signarà el CDI, a més d´altres acords. Aquest serà el punt principal, que els oferirem en un programa especial en directe a ATV. El conveni per evitar la doble imposició ha de permetre que les empreses espanyoles i andorranes no tributin dos cops pel mateix concepte. Un text que van començar a treballar fa un any el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i el d'Hisenda espanyol, Cristobal Montoro, que també visita el país. A tres quarts de quatre, i ja dinat, Rajoy acabarà la visita enlairant-se des de l´aeroport Andorra-la Seu cap a Madrid.

Informa: Andrés González-Nandin

Comparteix:

1.100 persones han vist "Els Pastorets" de Sant Julià de Lòria L'aeroport Andorra-la Seu s'inaugura oficialment demà coincidint amb la visita de Rajoy