ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra Sobirana planteja 4 mesures principals per als lloguers

www.andorradifusio.ad

Andorra Sobirana proposa quatre grans mesures per reactivar el mercat d'habitatges de lloguer. Una seria elaborar una legislació més restrictiva que dificulti destinar un habitatge a ús turístic. Consideren que amb l'aplicació de les seves propostes es podria posar en el mercat de lloguer uns 2.000 habitatges.

Eliminar la cessió obligatòria als terrenys consolidats, obligar els comuns a crear habitatges socials en terrenys cedits o aplicar mesures per restringir que es puguin destinar habitatges a ús turístic.

Les mesures que proposen serien suficients per evitar els problemes actuals i ajudarien a moderar el creixement dels preus del lloguer. Andorra Sobirana creu que un dels aspectes que cal modificar amb urgència és el marc impositiu que s'aplica als pisos d'obra nova, que consideren desmesurat.

Una altra de les propostes passaria per crear un fons de vida nacional de l'habitatge, on les aportacions no serien dineràries, sinó que els propietaris aportarien l'habitatge perquè el Govern el destinés a lloguer i els hereus el rebrien a la seva mort, més les rendes generades.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix: