ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra supera els 12.000 casos per la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia

www.andorradifusio.ad

En les darreres 24 hores s'han detectat 66 contagis nous de coronavirus que ha provocat que el Principat superi la barrera dels 12.000 casos des de l'inici de la pandèmia. Concretament 12.010, dels quals 580 es mantenen actius. Les defuncions es mantenen en 115, mentre que ja són 11.315 les persones que han superat la malaltia.

Respecte anteriors onades hi ha una pressió hospitalària elevada tot i que de moment s'ha pogut contenir a l'UCI tenint en compte la situació de fa només uns dies. 

Hi ha 28 persones ingressades, 20 persones a planta i 8 a la Unitat de Cures Intensives, 7 de les quals requereixen ventilació mecànica. Quant a la població escolar, 13 aules resten sota vigilància activa total i 12 de manera activa parcial. Per al ministre de Salut els efectes de la vacunació es comencen a notar.

Pel que fa a la campanya de vacunació, fins a la data s'han administrat un total de 8.378 primeres dosis. Martínez Benazet ha recordat que "abril ha de ser un mes de vacunació intensa", en què creu que es podrà començar a vacunar persones de la fase 3A i anar rebaixant l'edat dels vacunats cap als 55 anys. Hi ha gairebé 33.000 persones registrades a la plataforma.

El consell de ministres ha aprovat el carnet de cribratges per a esportistes menors i l'obertura de les cases pairals

Vacunes, però també cribratge, són l'estratègia per posa fi com abans millor a la pandèmia. Per això també s'ha anunciat un carnet de cribratges per als esportistes menors de 16 anys. S'hauran d'anar segellant setmanalment.

També s'ha aprovat l'obertura del casal d'avis i les cases pairals, a les quals es podrà accedir havent rebut una dosi de la vacuna, amb un test serològic positiu o si s'ha passat la malaltia en els darrers 6 mesos. Els treballadors també hauran d'estar vacunats, demostrar que han passat la malaltia, o fer-se un test ràpid abans de començar la jornada laboral.

546 sancions d'ordre públic per incomplir les mesures

Des del passat mes de gener s'han imposat 546 sancions a persones per no complir les mesures. 361 d'aquestes, per no fer ús dels elements de protecció, 26 per incomplir els protocols i 73 per participar en actes lúdics no autoritzats. També s'han formalitzat 101 expedients sancionadors a establiments per no complir alguna de les mesures. El més habitual és no respectar la distància entre taules.

Roda de premsa completa del Govern amb l'actualització de les dades sanitàries i posterior al Consell de Ministres:

Informa: Neus Toro-Jordi Domingo-David Domingo
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

3.227.235.183