ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Andorra Telecom autoritzarà els sistemes de comunicació de les embarcacions andorranes per deixar de dependre de França o Espanya

www.andorradifusio.ad

La reivindicació històrica de la posada en marxa d'un sistema de comunicació per garantir la seguretat d'embarcacions amb matrícula andorrana ja és realitat. Abans ho havien de fer amb sistemes de França o Espanya.

Les 400 embarcacions amb matricula andorrana ja es poden donar d'alta amb el sistema de comunicació marítima que permetrà regularitzar i donar cobertura a les sortides marítimes amb més seguretat. Andorra Telecom, encarregada de la tasca tècnica del projecte, ha creat un sistema de llicències per fer ús de les emissores de ràdio. "Permet, per una banda, poder emetre llicències per autoritzar l'ús de les emissores de ràdio amb una matrícula andorrana i, per altra banda, podem registrar i autoritzar l'ús de radiobalises, boies que cauen a l'aigua i envien un missatge", explica el director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal.

Per poder utilitzar el sistema s'hauran de fer formacions per a l’obtenció i el lliurament dels certificats d’operador de radiocomunicacions, que aniran a càrrec del Club Nàutic d’Andorra. "El curs és important. El reglament especifica que per poder tenir la radiobalisa dins de l'embarcació és necessari certificar que saps fer-la funcionar. No és tant fer funcionar una ràdio com coses del dia a dia importants", explica el tresorer del Club Nàutic, David Rabella.

La formació és reglada i s'han seguit els criteris d'organismes internacionals. Els cursos començaran a la tardor.

Informa: Silvia Callís
Imatgtes: Sergi Linares

Comparteix:

18.207.249.15