ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra Telecom i el Govern elaboraran un pla nacional de ciberseguretat

www.andorradifusio.ad

Andorra Telecom i el Govern elaboraran un pla nacional de ciberseguretat, com ja tenen els països de l'entorn. Així ho ha explicat el responsable de planificació de risc d'Andorra Telecom, César Marquina, durant la tercera edició del Fòrum Empresa, que enguany tracta sobre la seguretat al núvol.

El Principat necessita un pla de ciberseguretat per coordinar els esforços perquè internet sigui més segur. Per aquest motiu, Andorra Telecom està elaborant un document sobre aquesta qüestió que s'hauria de consensuar amb l'executiu. Marquina explica que "molts països ja ho tenen i ens posaria al mateix nivell". Matisa que "la feina s'està fent, estem coberts, simplement se li ha de donar forma perquè sigui oficial".

Andorra Telecom ha organitzat una trobada per parlar de la seguretat a la xarxa en un hotel de la capital, sobretot a l'espai conegut com a núvol. La conclusió és que hi ha molt camí per fer per garantir la seguretat. El responsable de l'empresa Fortinet, dedicada a la seguretat informàtica, indica que aquest tema "cada vegada és més complexe i massiu". "Com a fabricant de seguretat intentem protegir davant aquets creixement d'amenaces". En aquest sentit, el director de Relació amb el client d'Andorra Telecom, Josep Vilana, explica que "la seguretat fins ara s'ha enfocat sempre des del punt de vista de la defensa i aquí s'ha presentat l'escenari contrari: intentar torbar les vulnerabilitats atacant". Vilana afegeix que es busca "l'esperit crític d'una manera constructiva per poder millorar en aquest aspecte".

Es tracta de la tercera edició d'aquestes trobades i enguany han participat més de 100 assistents, la majoria provinents d'Andorra.

Informa: Pere Moliné Imatge: Cristina Jubete

Comparteix: