ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Andorra Telecom preveu construir un nou edifici a la zona de The Cloud

www.andorradifusio.ad

Andorra Telecom preveu invertir més de deu milions d'euros en els propers tres anys per al nou edifici de l'avinguda Meritxell. L'any que ve hi destinarà una primera partida de tres milions. És una de les inversions més destacades del pressupost de la parapública per al 2020, xifrat en més de 122 milions. També preveu que continuïn a la baixa els ingressos derivats de la itinerància

Andorra Telecom ha reservat tres milions d'euros del pressupost per a l'any que ve per a l'inici de la construcció del nou projecte d'edifici a l'avinguda Meritxell, on havia d'anar The Cloud.

El projecte disposa d'una dotació plurianual total fins al 2022 de 10,6 milions. La idea de la telefònica és retornar a la seva localització prèvia, en un edifici més modern on hi haurà el punt d'atenció al públic i les oficines.

Entre les inversions, també destaquen 4,7 milions d'euros en infraestructures d'accés a Internet i connectivitat, i 3,4 milions per a les primeres proves pilot de la tecnologia 5G, per millorar la cobertura i per ampliar la capacitat i l'evolució de la xarxa de telefonia mòbil 4G, entre d'altres.

Pel que fa al pressupost total per al 2020, és de 122,5 milions. Tal com s'explica des d'Andorra Telecom, el 89% es finançarà amb recursos que es generaran durant l'any. La resta, prop de 14 milions d'euros, es finançaran amb romanents de tresoreria dels exercicis anteriors.

Tal com ha passat aquest 2019, i seguint la tendència dels darrers anys, la parapública preveu que continuïn baixant els ingressos derivats de la itinerància. La caiguda dels ingressos del roaming és de gairebé un 5% respecte del pressupost d'enguany, i se situa en els 26 milions d'euros. La telefònica preveu uns ingressos d'explotació totals de 83,4 milions.

En relació amb els ingressos previstos del negoci tradicional, Andorra Telecom els xifra en poc més de 56 milions d'euros, una mica per sobre del pressupost d'enguany. Representen un 67% de la xifra de negoci total.

Informa: Laura Massegú

Comparteix:

54.160.19.155