ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Andorra la Vella aprova una rebaixa de la pressió fiscal dels negocis relativa als mesos de confinament

www.andorradifusio.ad

El comú d’Andorra la Vella ha aprovat una rebaixa de la pressió fiscal en els negocis de la parròquia durant el confinament, una acció que suposa un estalvi global de gairebé 600.000 euros per a les empreses. En la sessió extraordinària de consell de comú la cònsol major també ha anunciat un increment de 50.000 euros al departament de Social, una xifra que des de la minoria volen contrastar amb dades de l'impacte econòmic que està tenint la pandèmia.

La darrera mesura que el comú d’Andorra la Vella ha aprovat per fer front als efectes de la Covid-19 consisteix en una rebaixa de la pressió fiscal al miler d’empreses de la parròquia amb un descompte de l’impost de radicació comercial i taxes associades corresponents als mesos de confinament. Es tracta d’una acció que suposa un estalvi per als negocis de gairebé 600.000 euros.

En aquest sentit, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha explicat que els que hagin tancat durant tot el període de confinament estaran exonerats, mentre que als que hagin estat oberts de manera parcial se'ls exonerarà un 80%.

"Hi haurà comerços o activitats que arribaran a tenir un 23% de disminució en global", ha destacat Marsol.

Tenint en compte aquesta mesura, en el marc de la crisi sanitària el comú ja ha invertit més de 3,7 milions d’euros. Segons Marsol, no s’ha detectat un augment de la demanda d'ajudes, però de forma preventiva s'injectaran 50.000 euros addicionals al departament de Social.

Per valorar aquesta xifra i atendre les necessitats existents i futures, la minoria ha demanat dades concretes de l’impacte econòmic de la pandèmia.

La consellera del PS d'Andorra la Vella, Dolors Carmona, ha comentat que també caldrà copsar alguns indicadors i s'ha mostrat satisfeta amb aquesta mesura. Malgrat això, ha recordat que "fa molt de temps que nosaltres ho hem demanat".

Carmona ha proposat crear una comissió de treball amb la majoria per preveure escenaris. Marsol s’ha obert a tirar endavant aquesta idea i ja s’han emplaçat a fer una primera trobada la setmana vinent.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Txema Galilea
Locució: David Domingo

 

Comparteix:

3.219.217.107