Andorra la Vella atura la construcció

www.andorradifusio.ad

Andorra la Vella no donarà cap més llicència de construcció fins l'any que ve. Ho ha aprovat per unanimitat el comú, que ja ha analitzat els estudis de capacitat de càrrega. Ara es dona un termini de 12 mesos per revisar el pla d'urbanisme. Creu que la meitat dels projectes que han estat aturats eren pisos d'alt standing.

Sergi González ha assegurat que calculen que entre 10 i 15 projectes haurien entrat al comú si no s'hagués aprovat aquesta tarda de dimarts la suspensió de noves llicències d'urbanisme durant 1 any. I d'aquests, aproximadament un 50% són d'alt standing. També afirma que la majoria eren iniciatives que volien fer-se a altres parròquies i que ja havien decretat una moratòria a la construcció. La mesura es produeix després de conèixer els resultats dels estudis de capacitat de càrrega, tot i que no han estat determinants, i amb el suport de la minoria. 

El conseller de la minoria, David Astrié, és conscient que el moment és ara. "És ara el moment. Ja sabem la sensibilitat que hi ha sobre el creixement urbanístic dels darrers anys. Per tant, tenim tots els ingredients a favor per poder revisar el POUP com cal".

En els propers 6 mesos, un equip d'especialistes redactarà la revisió del pla d'urbanisme. Posteriorment es vol dur a terme consultes amb els propietaris i la societat civil. En uns 12 mesos s'haurien d'aprovar els canvis proposats.

Informa: Pere Moliné

Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

Caldea, a dos anys d'esdevenir un complex complet  Recerca d'un excursionista de 55 anys