ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra la Vella i Escaldes veuen amb bons ulls la possibilitat d'encarir els primers minuts dels aparcaments comunals

www.andorradifusio.ad

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany veurien bé que els primers minuts dels aparcaments comunals fossin més cars, per tal d'incentivar la mobilitat a peu. És una proposta de l'Executiu, plantejada a la Taula Nacional de Mobilitat. La cònsol major escaldenca avisa, però, que abans cal un bon funcionament del transport públic i un desplegament de vials prou amplis per caminar.

El ministre d'Ordenament Territorial va apuntar fa uns dies, en una entrevista a RTVA, la possibilitat d'encarir els primers minuts dels aparcaments comunals de les parròquies centrals, per tal de fomentar la mobilitat a peu i reduir els desplaçament amb vehicles, si bé ara la primera mitja hora d'estacionament és gratuïta.

Una mesura que des d'Andorra la Vella no es veu malament, però que volen esperar que passi la pandèmia de la Covid-19 per prendre una decisió, segons ha remarcat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol.

El comú d'Escaldes-Engordany també està d'acord a buscar mesures que descongestionin el trànsit de vehicles, però creu que primer cal resoldre altres aspectes, com el del transport públic, ha comentat la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili.

El Govern va fer aquesta proposta als dos comuns en el marc de la Taula Nacional de Mobilitat. Els aparcaments són una part important de la recaptació anual de les corporacions comunals que, enguany, arran de la crisi sanitària, es veurà molt més reduïda.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Txema Galilea-Kevin Ribeiro
Locució: Sílvia Mestre

Comparteix:

3.238.99.243