ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra la Vella estudia un altre projecte per construir habitatge a preu assequible i reubica el Cirque a l'aparcament de l'antiga plaça de braus

www.andorradifusio.ad

El Cirque du Soleil s'ubicarà l'any vinent a l'aparcament situat davant del Govern. Així ho ha afirmat la cònsol major d'Andorra la Vella al programa d'RNA 'Els matins de la Nacional'. Conxita Marsol també ha anunciat la intenció del comú de seguir invertint en habitatge a preu regulat per atenuar el problema dels lloguers. N'estudia l'opció amb un promotor.

El canvi d'ubicació del Cirque el 2022 serà per a Marsol una prova pilot per al futur recinte multifuncional, que se situarà a l'antiga  plaça de braus, i permetrà mantenir les places d'aparcament del Parc Central.  La cònsol ho veu com una oporunitat perquè el públic vagi visualitzant "que les activitats aniran cap a aquell espai". Una d'aquestes serà la Fira.

Respecte a les crítiques per manca d'aparcament, assegura que "hi ha més places ara que quan vaig entrar de cònsol". "Hi ha aparcaments cèntrics que no s'omplen. Cal canviar d'hàbits, adaptar-nos-hi i caminar per anar cap a una ciutat més amable", ha dit reivindicant la importància dels pàrquings dissuasoris de Santa Coloma. La intenció a llarg termini, ha dit, és reduir l'afluència de vehicles al centre per minimitzar la contaminació. 

En matèria d'urbanisme, Marsol ha exposat que el comú està estudiant la possibilitat de fer una inversió amb la col·laboració d'algun promotor per crear més habitatges a preu assequible a la parròquia "en una altra parcel·la propietat del comú".

En referència a la reconstrucció de les piscines del Serradells, els terminis segueixen sent els mateixos, no s'han detectat complicacions a causa de la manca de matèries primeres del sector de la construcció i s'espera poder inaugurar l'espai abans de l'estiu del 2022. 

Informa: Roser Puigbò 

Comparteix: