ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Andorra la Vella tindrà ara 16 conselleries incloent-ne de noves com Patrimoni Natural i Planificació Urbanística

www.andorradifusio.ad

Sessió ràpida de consell de comú d'Andorra la Vella per aprovar el nomenament de la junta de govern i la creació de les conselleries i comissions pel nou mandat que acaba de començar. Es multiplica el nombre de conselleries, que passen a ser una quinzena. Avui també ha pres possessió el nou secretari general.

Primera sessió del nou consell de comú d'Andorra la Vella amb la majoria de Demòcrates, Liberals i Progressistes-SDP i la minoria del Partit Socialdemòcrata. Un mandat, el 2020-2023, que tindrà 16 conselleries i cadascuna comptarà amb comissions de seguiment.

Donat el gran nombre, i que només són tres consellers, els socialdemòcrates han demanat que si no poguessin assistir a alguna que es revisi i torni a passar pel consell de comú. "Ara ens trobem que han fet un repartiment i no sabem si s'ajusta ben bé perquè encara no està calendaritzat. És una mica aquesta precipitació que no ens agrada i que sempre hem posat de manifest. I a la vegada això va en detriment del que és la bona planificació i la bona gestió. Esperem i desitgem que entre tots trobarem aquest moment conjunt per poder treballar i d'entrada hem de ser positius", manifestava Dolors Carmona.

La cònsol major confia que no hi haurà problema per adaptar-s'hi i facilitar l'assistència de tots els consellers. Conxita Marsol ha explicat que el que s'ha fet és separar més les conselleries i que moltes es podran treballar conjuntament en comissió. També ha dit que la transversalitat farà que es creïn grups de treball. Algunes com la de Sostenibilitat i Innovació o la de Planificació Urbanística canvien de nom. D'altres es creen de nou. "Patrimoni Natural, que no el teniem i crec que estar bé separar-ho de la zona urbana. Andorra la Vella, tot i ser la parròquia més urbana, també té un gran patrimoni natural. Hem d'obrir camins, hem de preservar-lo, hem de millorar-lo i és important donar-li aquest valor. I després la de Planificació Urbanística, que a mi m'agrada molt, perquè és adaptar l'urbanisme a les necessitats", considera la cònsol major.

Al final, Àngel Grau ha jurat el càrrec de secretari general del comú d'Andorra la Vella, després de quatre dècades al d'Escaldes-Engordany. I Joan Obiols ha renovat el càrrec d'interventor comunal.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

35.172.233.2