ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Andorra ven innovació i possibilitats d'inversió al congrés mundial d'Smart City

www.andorradifusio.ad

Andorra és present per tercer any consecutiu al congrés mundial d'Smart City a Barcelona, l'esdeveniment més important sobre ciutats intel·ligents. Ho fa a través d'Actua i amb un estand de 120 metres quadrats on es mostren projectes d'innovació i es fa ressò del treball de vuit empreses del país.

Fira de Barcelona acull el congrés fins dijous i l'espai d'Andorra s'ha inaugurat aquesta tarda, amb la presència dels ministres Eric Jover i Gilbert Saboya.

Gilbert Saboya, Ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, ha destacat que "hi ha una doble capacitat d'atreure projectes a Andorra, però també de traspassar una imatge d'un país que està canviant, que s'està inscribint en un món competitu. I per competir s'ha de ser únic. Probablement l'aplicació de la innovació en el dia a dia de les empreses és una manera de fer una proposta de valor diferent i de poder ser coneguts".

Tres projectes es mostraran al públic. El de la Casa de la Muntanya, un banc de proves reals que pretén desenvolupar solucions en el món de la muntanya, per exemple com millorar l'eficiència dels canons de neu artificial.

També els sensors terMITes, desplegats en un centre educatiu que recullen dades de la relació entre el comportament humà i el consum d'energia. Els arbres al vent, la nova proposta del pressupost participatiu amb sistemes d'energia eòlica renovable en instal·lacions que simulen arbres.

La vuitena edició del congrés reuneix més de 700 ciutats de tot el món, amb 840 expositors i més de 400 ponents.

Informa:David Domingo
Imatge: XTVL

Comparteix: