ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra, entre la vintena de països a signar l'acord per a la neutralitat del carboni el 2050

www.andorradifusio.ad

La COP26 acaba aquest divendres i després d'anuncis grandiloqüents, està costant tancar un acord.

La COP26 esgota les darreres hores i ho fan amb els mateixos interrogants que les seves predecessores: Hi haurà acord definitiu dins del termini oficial o es repetiran les negociacions a correcuita per tal de tancar una agònica negociació?

L'últim esborrany, de fa només unes hores, plantejava la finalització de les inversions en combustible fòssil. És un pas important, superades les pressions de països com Aràbia Saudita o Austràlia.

Pel que fa a Andorra la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, avançava que signaran una declaració per aconseguir la neutralitat del carboni el 2050 juntament amb 20 països més: Alemanya, Canadà, Colòmbia, Costa Rica, Dinamarca, Etiòpia, Finlàndia, França, Alemanya, Islàndia, Luxemburg, Illes Marshall, Mèxic, Països Baixos, Nova Zelanda, Noruega, Portugal, Espanya, Suècia i Regne Unit.

També es fan els tràmits per adherir-se a la coalició que proposa fitxar un preu internacional del carboni.

Calvó també ha exposat l'aposta decidida d'Andorra amb les polítiques mediambientals per aconseguir el gran objectiu d'aquesta cimera: que la temperatura del planeta no augmenti més 1,5 graus i reduir les emissions brutes totalment el 2050.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: