ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra es vol convertir en referent mundial dels esports electrònics

www.andorradifusio.ad

El Principat es vol convertir en un referent mundial dels esports electrònics i s'ha marcat una fita per assolir-ho: el 2023. Així s'ha assegurat durant la presentació del pla estratègic que ha estat desenvolupat per l'executiu i Actua. Compta amb el suport de l'empresa especialitzada Auren. Pretén que es celebrin congressos internacionals i que s'hi instal·lin empreses i jugadors.

Crear un ecosistema favorable als e-sports, els esports electrònics, al Principat. És a dir, que sigui un indret idoni per a professionals i es pugui instal·lar una indústria. Tot això hauria de servir, a més, per atreure més visitants. Aquest seria el principal objectiu del pla estratègic dels esports electrònics, que vol aconseguir resultats tangibles en dos anys i, fins i tot, aquest mateix.

El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha exposat la voluntat de "ser optimistes a la vegada que realistes i, en aquest aspecte, la intenció és poder començar a tenir competicions o algun tipus de congrés que pugui atreure l'atenció de l'esfera internacional abans d'acabar aquest 2021".

Els assessors d'aquest ambiciós projecte ressalten que Andorra s'ha convertit en el segon país d'Europa -després de França- i el cinquè del món a aprovar una llei que reguli el sector. I ara és el primer a aprovar un pla de desenvolupament. Segons Pilar Sánchez-Bleda, sòcia responsable de Media Auren Espanya, a Andorra "hi ha més agilitat" que als països de l'entorn, tenint en compte que "la regulació de França va ser fallida i a Espanya ni tan sols s'ha fet".

A més, es preveu la creació d'un observatori internacional que serviria perquè Andorra fos encara més referent en aquest camp.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

 

Comparteix: