ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els andorrans, entre els que més excessos de velocitat cometen a les carreteres catalanes

www.andorradifusio.ad

L'andorrà és un dels col·lectius que més infraccions per excés de velocitat comet en territori català. Així ho indica el servei català de Trànsit que posa els andorrans en una llista on també hi ha conductors alemanys, francesos, italians i britànics. Per posar fi al que el servei de Trànsit considera una impunitat davant les multes, és previst tirar endavant els pròxims mesos una campanya d'informació als països d'origen dels turistes que circularan per carreteres catalanes aquest estiu.

El servei català de Trànsit ha comprovat que el nombre de multes per excés de velocitat a estrangers és superior a la mitjana. Els conductors andorrans són els segons a superar habitualment els límits de velocitat després dels alemanys i abans que els francesos, italians i britànics.

Els mossos d'esquadra, com han anat fent els darrers anys, podran reclamar als conductors totes les sancions pendents, i si no les paguen els podran immobilitzar el vehicle. Unes accions que formen part d'una campanya del servei de Trànsit, que vol combatre el que considera una sensació d'impunitat d'alguns conductors davant les multes.

La campanya consisteix a fer arribar als països d'origen dels turistes un díptic fent una crida a mantenir la concentració i complir les normes. Els adverteix de la presència policial i dels radars instal·lats per prevenir els excessos de velocitat. També fa recomanacions de com actuar en cas d'accident o emergència mèdica. La campanya, que és molt més global, té com a principal objectiu millorar la seguretat viària ja que un de cada quatre morts a les carreteres catalanes és estranger, segons indica un estudi sobre accidentalitat. Es difondrà en set idiomes en webs de consolats, en emissores de ràdio i els díptics es repartiran en empreses de lloguers de vehicles, de transport amb vaixell o en àrees de servei.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

3.238.99.243