ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'aniversari 70+1 de l'Esbart Santa Anna arriba amb estrenes, homenatges i una invitació a tots els esbarts del país

www.andorradifusio.ad

L'Esbart Santa Anna, el més antic d'Andorra, ha superat els 70 anys i ho celebra amb un sentit record a totes les persones que en formen i han format part. El primer homenatge el faran a través de l'espectacle que es representa dissabte al Prat del Roure. L'altre és un documental que es podrà veure als cinemes Illa. 

L'Esbart Santa Anna celebra el 70è aniversari que va deixar pendent per la pandèmia de la Covid-19 amb un espectacle que porta per nom "70+1 anys de passió".

Amb motiu de l'efemèride s'han creat un seguit de reportatges sobre el muntatge  que vol ser un homenatge als directors artístics que han passat pel cos i dels quals es ballarà alguna de les creacions com "Festa pagesa" de Laura Salas, "Es jaleo" de Gavi Robles i "Les havaneres" de Joan Fossas, el director que més temps ha esta amb l'esbart. L'actual, Rafa Martín, remarca que "artísticament a Catalunya Joan Fossas és una peça fonamental que ens va obrir moltes portes fora d'Andorra".

En una de les peces, "Les 7 parròquies", es convidarà a ballar una parella de cada esbart del país ja que molts dansaires van començar al Santa Anna. En l'espectacle hi haurà dues estrenes, "La Gavina" que ballaran els juvenils i "70 anys d'amor" que fins i tot té un reconeixement al cos tècnic.  Rafa Martín posa en relleu la feina de totes les persones que hi ha darrere de l'escenari i que posen "la mateixa passió, ganes, temps i esforços".

La celebració continuarà al desembre amb la projecció d'un documental sobre la visió de tots els directors que han passat per la formació i que es podrà veure el 2 i el 12 de desembre als cinemes Illa i un festival de les seccions més joves. 

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: