ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'any 2021 podria convertir-se en el de menys sinistralitat viària dels darrers temps

www.andorradifusio.ad

Tot i els pics de trànsit intens que s'han registrat durant l'any, com el de la Puríssima, el present es podria convertir en un dels de menys sinistralitat. A hores d'ara les dades estan molt per sota dels 600 accidents de mitjana que es registren anualment. Així ho ha avançat a RNA el director de Mobilitat, Jaume Bonell.

Ha assegurat que enguany estem molt per sota de les xifres habituals d'accidents, que de mitjana s'estableix en uns 600. Un percentatge molt baix, si es considera que cada any ens visiten uns 4,5 milions de vehicles, a més dels 90.000 que componen el parc nacional.

"L'objectiu és anar a la mortalitat zero. Fa cinc anys ho vam aconseguir".

En la línia del que va manifestar el cap de Govern, Bonell considera que algunes mesures puntuals en èpoques concretes de màxima afluència de visitants, com ara incentivar el teletreball, implantar jornades intensives i variar els horaris d'entrada i sortida de les escoles, ajudaria a millorar el trànsit. 

El programa d'educació viària a les escoles, amb tres dècades d'existència, dona els seus fruits, segons Bonell, ja que la sinistralitat viària en els menors de trenta anys és la més baixa.

Entrevista completa al director de Mobilitat, Jaume Bonell, a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: