ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Grandvalira estrena visites guiades amb un apicultor per divulgar com es produeix la mel

www.andorradifusio.ad

Des d'avui el Mon (t)  Màgic de Grandvalira al Forn de Canillo compta amb la presència d'un apicultor que guiarà els visitants a través de l'univers de les abelles. Com s'organitzen i com produeixen un producte a l'alça com la mel i tot en el seu entorn natural.

Mathieu Garaud és un dels gairebé quaranta apicultors que hi ha al país entre els quals gestionen uns 400 ruscos on  viuen milers d'abelles. Aquest insecte, que és el responsable del 90% de la pol·linització mundial, no pot extingir-se perquè podrien desaparèixer entre un 40 o un 50% de la fruita i la verdura.

L'apicultor guiarà els visitants a través d'aquesta nova proposta al Mon (t) Màgic Family Park al Forn de Canillo explicant el rol de les abelles i com s'organitzen.

Abans gairebé totes les cases de pagès cultivaven mel amb abelles que els procurava a més del sucre un bon nombre de propietats medicinals, que pel que sembla es preserven millor en fred.

Com a insecte que pot arribar a picar pot produir reserves el fet d'apropar-se a un eixam, però precisament en companyia d'aquest apicultor i amb totes les mesures prèvies com el vestit protector, màscara i guants, l'experiència és a més de segura fascinant.

A banda de les propostes familiars del Món Màgic de Grandvalira al Forn de Canillo avui s'han iniciat la resta d'activitats d'estiu que l'estació ha preparat per al seu sector de Grau Roig.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

3.227.3.146