ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'aplec de la sardana d'Encamp reuneix 14 colles

www.andorradifusio.ad

Més de 300 sardanistes s´han aplegat a Encamp per celebrar la 31a edició de l'aplec de la sardana. Una ocasió especial en la qual es vol aprofitar per reivindicar la sardana com a Patrimoni Cultural  Immaterial de la Humanitat. S'hi ha convidat un representant de la UNESCO.

Amb la plaça dels Arínsols d´Encamp plena a vessar s´ha encetat una nova edició de l´aplec de la Sardana amb 14 colles que han participat en el concurs de colles sardanistes  amb agrupacions d'arreu de Catalunya i l´encampadana Grandalla. 

L´edició d´enguany compta amb un convidat especial, Lluís Garcia Petit, president de l´Institut de Cultura del Patrimoni Immaterial de la UNESCO,  i  que té com a objectiu impulsar la candidatura conjunta entre Andorra, Catalunya i França, per aconseguir en els pròxims anys que les sardanes siguin declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat 

Per assolir-ho encara hi ha molta feina per fer.  El més immediat, demostrar amb diades com la d´aquest dissabte i la de diumenge, que la sardana és una tradició plenament consolidada. 

Informa: Hèctor Romance/ Laura Massegú

Imatge: Hèctor Romance
 

Comparteix: