ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'A aposta per una xarxa de transport públic per cable entre parròquies

www.andorradifusio.ad

Liberals d'Andorra aposta per una xarxa de transport públic per cable per descongestionar el trànsit. La formació defensa que a més de ser un mitjà no contaminant seria molt més eficaç i econòmic que infraestructures com el desviament de la Massana.

Convertir Andorra en el primer país Reserva Mundial de la Biosfera, altres propostes relacionades amb la sostenibilitat i impulsar consultes a la ciutadania sobre qüestions com l'avortament o la doble nacionalitat són només alguns dels principals compromisos del cap de llista de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo.

S'ha encarregat de detallar-los el número 2 de la candidatura, Ferran Costa. De les diverses apostes relacionades amb les infraestructures i el medi ambient una de les més cridaneres és la d'estudiar la viabilitat d'una xarxa de transport públic per cable amb l'objectiu de descongestionar el trànsit. Els liberals defensen que seria sostenible i molt menys cara que altres infraestructures com el desviament de la Massana. Pensen en telecabines que connectin la vall central amb la resta de parròquies inspirant-se en models ja existents a Bolívia o en desenvolupament en ciutats com Tolosa de Llenguadoc. "Imagineu-vos com seríem capaços de descarregar les carreteres, les emissions de CO2, les despeses dels ciutadans pagant benzina i aparcaments públics cada dia, espais públics per a aparcaments...", explicava Costa.

La formació s'ha defensat dels que els han acusat de l'elevat cost que tindria una altra de les mesures estel·lars que proposen per als joves que es volen emancipar i que preveu ajuts de 400 euros mensuals. Concreten que han calculat que caldria destinar-hi entre 5 i 6 milions d'euros anuals, xifra que consideren assumible.

També són partidaris d'una taxa turística d'un euro per pernoctació, del bon govern i la transparència i de protegir i fomentar especialment el treball per compte propi. Opinen que també cal simplificar la burocràcia per facilitar la implantació d'empreses, perquè creuen que la captació d'inversió estrangera ha estat un fracàs

Aquestes i altres propostes es poden consultar al programa electoral en paper que L'A ha presentat avui i que inclou codis QR que remeten a vídeos i continguts interactius amb detalls sobre cada projecte.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: