ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'app contra l'assetjament escolar s'estén al sistema espanyol

www.andorradifusio.ad

Els centres educatius del sistema espanyol implantaran aquest curs l'aplicació de mòbil que facilita que els alumnes puguin alertar de casos d'assetjament escolar i de conflictes de convivència. Permet denunciar casos de manera anònima.

El curs 2016-2017 l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp va ser la primera a fer una prova pilot amb l'aplicació B-Resol que facilita la denúncia de casos d'assetjament.

Aquest recurs s'implanta aquest curs a tots els centres del sistema espanyol. Es tracta d'una eina més per prevenir conflictes. Té la virtut que permet l'anonimat del denunciant.

Pilar Capdevila, inspectora d'Educació, explica que "potser un alumne obertament no farà una visita al despatx del director del centre però sí que pot donar informació sobre grups d'alumnes que sistemàticament es barallen"..

Capdevila argumenta que, a més de treballar amb les víctimes i els assetjadors, "amb qui s'ha de fer un treball força important és amb el grup". "No oblidem que estem en una etapa d'adolescència en què el es diu d'un a les xarxes socials és molt important i, per tant, el grup té molta força i el que ens interessa a tots plegats és trencar amb la possible llei del silenci".

El curs passat es van detectar 14 casos d'assetjament escolar al país, en els quals els centres demanen la intervenció de Govern. La majoria de conflictes, però, solen ser menors.

Rafael Crespillo, cap d'estudis del María Moliner, assegura  que "només un tant per cent molt minoritari sol correspondre a conflictes més profunds que tinguin a veure amb assetjament o amb ciberassetjament; la majoria solen ser conflictes típics de la comunitat adolescent com mals entesos o rumors".

En el desplegament de l'aplicació hi col·labora Andorra Telecom. De moment se n'han fet 1.000 descàrregues.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Guillem Casal

Comparteix: