ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Aprovada la llei de seguretat pública que regula les manifestacions i el consum d'alcohol i drogues al carrer

www.andorradifusio.ad

El Consell General ha aprovat aquest dijous la llei de seguretat ciutadana que regula, entre d'altres, el botellón, la videovigilància i el dret de manifestació i reunió. La llei, tot i ser considerada necessària, ha estat rebutjada per una part de l'oposició. Les multes econòmiques als menors per consum d'alcohol al carrer, els requisits per convocar una manifestació i la regulació d'armes han estat les crítiques principals.

El Govern ha defensat la "corresponsabilitat" de poders públics i les famílies en les conductes dels menors i per això creu necessàries les multes en casos de consum d'alcohol i drogues al carrer.

El ministre Xavier Espot considera que a més d'haver-hi programes educatius i de prevenció cal mesures dissuasives. Una visió contrària a la del PS.  Per al conseller socialdemòcrata Gerard Alís, les multes perjudiquen els pares i calen mesures educatives i "una ajuda més important". Argumenta que hi ha famílies "en situacions més complexes que dificulten el control" i que les sancions no solucionaran el problema.

El PS també ha criticat la regulació del dret de manifestació. Creu que s'ha fet una llei maquillatge i que en realitat els requisits són massa durs i desincentivarà els organitzadors.

Espot ha dit que la llei és equiparable a les de l'entorn i garanteix el dret a la lliure circulació de persones i la seguretat ciutadana, com mana la Constitució.

D'altra banda, els liberals han criticat que es reguli la possessió d'armes per reglament i el conseller Víctor Naudi, el poder que es dona als comuns en el tema de la videovigilància.

Informa Ana Alamán

Comparteix:

18.210.24.208