ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Aquestes són algunes de les indicacions que ha rebut el personal de les escoles per a la reobertura

www.andorradifusio.ad

Quant a les escoles és previst que tot el personal dels centres educatius rebin una formació específica respecte de les mesures de protecció i les noves normes de funcionament que després hauran de transmetre als infants. Aquest dissabte han rebut una nota informativa sobre les diferents mesures a la qual hem tingut accés.

No hi haurà interacció entre alumnes de diferents aules i l'ús de la mascareta serà obligatori per accedir al centre i quan no es pugui garantir la distància social. L'entrada i la sortida de les escoles es farà de manera esglaonada i les famílies no podran entrar-hi.

Les persones amb símptomes de la malaltia s'hauran d'abstenir d'anar-hi així com aquells que hagin tingut un contacte estret amb un positiu confirmat. Les escoles hauran de disposar d'un espai on ubicar persones amb simptomatologia. A més les aules hauran de tenir gels hidroalcohòlics i la roba tant de docents com d'infants s'haurà de canviar cada dia i rentar-la a 60 graus.

Les consignes seran diferents segons grups d'edat.

Les aules per als alumnes d'entre 6 i 18 anys no podran acollir més de 15 estudiants i hauran de mantenir la distància de dos metres entre ells. Un cop a l'aula el docent, que haurà de portar mascareta, pot proposar als alumnes que se la treguin o mantenir-la durant tota la durada de la classe.

No es pot garantir l'ús de la mascareta ni el distanciament durant tota la jornada en els menors de sis anys. En aquest cas hi haurà un màxim de 3 alumnes per adult. Els docents sí que hauran de dur mascareta així com pantalla o ulleres protectores.

Al pati no es podran ajuntar classes diferents, els nens no es podran abraçar i hauran de dur mascareta. Les escoles a més hauran de marcar un únic sentit de direcció a passadissos i escales.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

34.204.193.85