ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els arquitectes alerten que un creixement desmesurat podria provocar l'esclat d'una bombolla immobiliària

www.andorradifusio.ad

El Col·legi d'Arquitectes creu que les mesures per limitar el creixement urbanístic poden ser un primer pas per aturar un possible esclat de la bombolla immobiliària. Apunten que es necessita treballar altres aspectes, però que aquest camí és el correcte. 

El creixement urbanístic desmesurat pot provocar un nou esclat de la bombolla immobiliària. Així ho adverteixen els arquitectes, que lamenten que fins ara l'evolució no ha estat programada i que, tot plegat, podria acabar en una fallida sobtada del mercat.

Un futur negre, que s'hauria de veure limitat per les mesures ratificades pel Consell General. La degana del Col·legi d'Arquitectes, Sònia Palau, explica que si hi hagués més planificació aquest esclat es podria evitar. "Si tot estigués programat i organitzat a mesura que hi hagi una necessitat real de creixement, nosaltres podríem repartir aquesta feina o tenir la previsió que aquest any creixerem 100, l'any que ve 100 més". Així i tot, en la situació actual assegura que un dia "estem a dalt i potser l'any que ve estem molt més a baix".

El que és clar és que en algun moment s'ha de fer un gir de 180 graus en el plantejament constructiu. Els arquitectes aposten per ordenar l'habitatge i crear urbanitzacions amb zones verdes, escoles, comerços i equipaments necessaris que evitin que tothom vulgui anar al centre. Palau esmenta que en les noves construccions ja es plantegen les obres amb una visió més àmplia. "Ja te la planteges des del principi, no només amb els carrers i que hi edifiqui tothom sinó que te les planteges amb els carrers, amb l'equipament que haurà d'anar si o si amb aquella unitat com pot ser una llar d'infants". D'aquesta manera, exposa que tots els habitatges que es creïn nous ja tindran "una qualitat i la gent voldrà anar a viure allà".

Els recursos són unes altres limitacions que es trobaria el sector i és que els arquitectes asseguren que l'aigua és un bé escàs. Amb tot, ja es van presentar dubtes de si hi havia prou capacitat per abastir les torres més altes del Clot d'Emprivat. 

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: