ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Mig miler de funcionaris es concentren a la duana contra la reforma

www.andorradifusio.ad

Mig miler de persones s'han aplegat a la frontera del riu Runer per protestar contra la llei del funcionariat.

Les reivindicacions que s'han iniciat a les 9.30h i  han convertit la frontera del riu Runer en l'escenari principal de les manifestacions.Trànsit interromput cada cinc minuts i vaga de zel per part dels duaners són algunes de les accions que han dut a terme el mig miler de funcionaris que s'han aplegat a la frontera. La representant del sindicat policial CFPA, Lara Vilamala, considera que "ha quedat demostrat que tots estem en contra de la llei", Assegura que "molt personal eventual ha tingut por de venir" i denuncia "amenaces i pressió de comandaments a primera hora". "Tot i això mireu els que som", ha afegit.

Pels manifestats i representants sindicals les reivindicacions són ben clares."Volem que hi hagi una mica més de negociació i que s'acceptin les nostres línies vermelles", ha explicat el president del Sindicat Penitenciari, Sergi Teixeira. 

Un cop s'entri la llei a tràmit parlamentari, els sindicats duran a terme una demanda contra Sindicatura. Vilamala afirma que "s'haurà vulnerat una de les condicions per poder entrar la llei, que és que vagi acompanyada dels informes del consell de policia i de justícia, que no estan fets perquè s'hi van negar".

Coincidint amb la vaga s'han habilitat uns documents que s'adjuntaran a les ILP sobre el canvi de la llei electoral i responsabilitat política, així com la demanda d'avançament d'eleccions.

Informa/fotografies: Joel Romero
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix: