Neix Montpackers, una App de consulta abans de sortir a la muntanya

www.andorradifusio.ad

El planeta està vivint un moment molt difícil a causa del coronavirus. Amb tot, i com acostuma a passar davant les dificultats, també hi ha qui és capaç d'extreure coses positives. És el cas de l'aplicació montpackers, una nova eina per a tots els aficionats a la muntanya gestada durant el confinament.

Dani Catalán, Antón Òdena i Marc Huguet són els creadors de Montpackers, una aplicació amb el suport de la Casa de la Muntanya i que va ser gestada durant el confinament fruit de múltiples xerrades telemàtiques a la xarxa.

Catalán explica que durant aquest temps van recollir i guardar les dades "del que la gent més necessitava i del que més agradava". Per la seva part, Òdena, qui pujava sovint a esquiar, trobava la necessitat de poder accedir a un lloc on pogués trobar "tota la informació que qualsevol amant de la muntanya necessita abans de sortir". I així neix montpackers, "un lloc on poder veure les càmeres, el temps i com estan les carreteres i les pistes", afegeix Catalán.

L'aplicació també ofereix la possibilitat de decidir la ruta en un sol clic, i que, a més, permet veure el butlletí d'allaus. Una ajuda per saber quina és "la ruta més convenient per fer-la amb certa seguretat".

L'aplicació encara es troba en procés de creixement. Els impulsors han creat un grup de Telegram per fer pluja d'idees, en el que participen bombers, policies, guies i infermers del SUM, "gent habituada a sortir a la muntanya cada dia".

Segons ha comentat Catalán l'objectiu és rebre feedback d'aquests grups per saber que és el que més s'utilitza i que inclourien. En aquest sentit, Antón ha assenyalat que la idea és treure cada setmana versions diferents amb "petites modificacions". "Ara mateix estem treballant en l'apartat d'allaus".

Esperen trobar més suport per poder seguir creixent. Montpackers ja està disponible per a IOS i molt aviat esperen poder oferir la versió Android.

Informa i imatge: Cesc Sanjuan

Comparteix:

El Govern ajorna el pagament del 2020 destinat a la millora de les carreteres franceses d'accés al país La despesa pública en educació el 2019 va ser d'un 3,7% del PIB, el percentatge més baix des del 2013