ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Comença a arribar el material sanitari suficient per resistir a llarg termini

www.andorradifusio.ad

La preocupació dels darrers dies per la manca de material sanitari es va esvaint, gràcies a l'arribada de productes. Joan Martínez Benazet ha reconegut que encara hi ha marge per arribar al col·lapse sanitari i destaca que l'objectiu és disposar de més respiradors.

De mica en mica, les comandes de material sanitari van arribant.

El neguit per les dificultats a l'hora de rebre els enviaments ha deixat pas a la calma, després de l'arribada de la primera de les comandes.

El ministre de Salut ha remarcat que tot i arribar un mes i mig tard, permetrà resoldre una part de les mancances detectades.

Benazet ha posat en relleu que en cap cas hi ha hagut manca de material de protecció i ha recalcat que hi ha un altre enviament pendent, que ha d'arribar probablement dijous, i que permetria garantir el material sanitari fins el final de la pandèmia.

A banda d'aquestes adquisicions, la iniciativa d'elaboració de mascaretes ja en porta més de 2.000.

Encara hi ha un marge important per arribar al col·lapse del sistema sanitari, segons el titular de Salut, que també considera que l'hospital està ben dimensionat.

A més, remarca la voluntat d'adquirir més respiradors mecànics per avançar-se a escenaris més complicats.

Benazet explica que "estem lluitant per arribar a una trentena de llits amb ventilació mecànica, un per cada 2.600 habitants". Assenyala que, per exemple,  a Catalunya tenen un per cada 11.000 i "estan fent esforços per arribar a un cada 3.900 habitants" que és la quantitat proporcional de la qual es disposa ara a Andorra.

Aquest dimecres també s'ha aprovat un decret amb mesures excepcionals per als centres sociosanitaris. Un dels punts principals és la mobilitat dels usuaris a hotels o d'altres establiments. A més, el text també recull la possibilitat de redistribuir els recursos humans dels centres on es consideri necessari.

Informa: Joel Romero

 

Comparteix:

18.204.55.168