ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Amb l'arribada de dues noves universitats Sant Julià ja pensa en la residència d'estudiants per acabar d'esdevenir el pol de l'ensenyament

www.andorradifusio.ad

La Universitat Europea i la Universitat Carlemany s'uniran a la Universitat d'Andorra en l'oferta d'ensenyament superior al Principat. El Comú lauredià ja ha concretat els convenis amb els dos centres i avança en la voluntat de convertir la parròquia en una vila universitària. El proper pas és una residència per a estudiants.

El Comú de Sant Julià de Lòria fa un pas més per assolir el repte de convertir la parròquia en un pol de l'ensenyament superior, la recerca i el desenvolupament. Dues noves universitats s'hi instal·laran aviat. Es tracta de la Universitat Europea i de la Universitat Carlemany. Els dos centres privats estaran ubicats a les avingudes Verge de Canòlich i Francesc Cairat. Precisament, el cònsol major, Josep Majoral, espera poder acabar la legislatura amb un Sant Julià "jove, d'estudiants, dinàmic".

Amb l'ampliació de l'oferta universitària s'intensifica ara la tasca de la taula de treball transversal que el Comú lauredià va crear al principi del mandat per impulsar una residència d'estudiants. Majoral ho planteja com una inversió publicoprivada.

Un altre bon exemple de l'aposta de Sant Julià pel món universitari és la cessió del local on hi havia l'antiga cota 900 de Naturlàndia a l'UdA, per tal d'ajudar el centre davant la necessitat de més espais. La voluntat és poder traslladar-hi activitat aquest mateix mes d'octubre. I no descarten que en un futur pugui estar obert les 24 hores en èpoques d'exàmens.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Sergi Linares-Anna Romagosa

Comparteix:

3.238.147.211