ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Arriben les dues famílies de refugiats

www.andorradifusio.ad

Les dues famílies de refugiats sirians ja són aquí. Han arribat procedents de Barcelona, on arribaven aquest matí amb avió. Andorra els vol donar la benvinguda amb discreció perquè puguin fer un procés d'adaptació al seu ritme en què es preveu que aprenguin català.

Andorra és a partir d´aquest dijous terra d´acollida per als set refugiats originaris d´Homs, una de les ciutats més assetjades de la guerra de Síria.

Són dues famílies. El matrimoni que viurà a Sant Julià de Lòria té un infant de dinou mesos i aviat s'hi podria sumar un petit andorrà, ja que la dona està embarassada.

La parella que viurà a Andorra la Vella ho farà en un pis cedit pel Govern i ja està tot preparat per a l´escolarització dels dos adolescents.

Són refugiats de guerra que han viscut experiències traumàtiques, per la qual cosa es vol fer un procés d´acollida i adaptació en què es preveu que també aprenguin el català.

Pel que fa a la feina, aquest dimecres, al 'Becaris' de RNA, mossèn Chisvert explicava que els dos homes podrien trobar encaix en la construcció per la seva formació: un és pintor i l´altre, enrajolador.

Encara no hi ha data aproximada de quan començaran a arribar les tretze persones restants que acollirà Andorra i que formen part de l´acord signat entre el Govern i la Comunitat de Sant Egidi.

Informa: Rosa Alberch

 

Comparteix:

18.208.126.130