ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Artalroc abaixa la persiana després de quatre anys d'activitat

www.andorradifusio.ad

El ministeri de Cultura es mostra decebut pel tancament de la sala d'exposicions Artalroc. El comú d'Escaldes-Engordany va comunicar a l'executiu fa uns mesos el desig de recuperar les instal·lacions. La titular de la cartera de Cultura, Sílvia Riva, lamenta la falta de diàleg amb la majoria que encapçala Rosa Gili. En quatre anys i mig la sala ha acollit 19 exposicions i ha rebut més de 20.000 visitants.

El comú d'Escaldes-Engordany fa mesos que va reclamar al Govern que li retorni l'espai Artalroc. L'edifici va ser cedit per la corporació que llavors liderava Trini Marín a l'executiu que encapçalava Antoni Martí, que necessitava una alternativa a la sala d'exposicions situada a l'antiga caserna de bombers d'Andorra la Vella on s'havia d'ubicar l'edifici The Cloud.

El Govern lamenta que s'hagi comunicat aquesta decisió en un moment complicat marcat pel coronavirus.La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha explicat que "davant la manifestació que va fer el comú, la primera reacció va ser demanar quina era la nova intenció que tenien i restar a la seva disposició per treballar de la mà" i ha lamentat que "encara no hem tingut cap resposta".

Des del ministeri es fa un bon balanç de l'espai que en quatre anys i mig ha acollit 19 exposicions d'artistes nacionals i internacionals i ha rebut més de 20.000 visites.

En quinze dies s'hauran de deixar buides les instal·lacions. Riva ha lamentat el poc temps que el comú ha donat per abandonar l'espai, tot i que ha indicat que ja s'està treballant per trobar una altra localització, una de les prioritats per a aquesta legislatura. La ministra no ha pogut avançar cap emplaçament, tot i que la voluntat és començar l'any que ve amb aquest nou espai cultural en alguna parròquia cèntrica.

L'últim acte que ha acollit la sala Artalroc ha estat la cloenda de l'exposició "Joan Monegal. El simbolisme estètic" que es va poder gaudir a les xarxes socials des del passat març durant el confinament.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Desirée Sala

Comparteix:

3.235.105.97