Assandca es mostra "indignada" i es considera "enganyada" després del no definitiu a la unitat de radioteràpia

www.andorradifusio.ad

La cartera de serveis sanitaris, publicada aquest dimecres al matí al BOPA, ha tancat la porta definitivament a la construcció d'una unitat de radioteràpia. Des d'associació contra el càncer Assandca es consideren enganyats i es mostren indignats per una decisió de la qual culpen l'exministre Joan Martínez Benazet. Hi insistiran amb el nou titular de Salut.

El president de l'entitat, Josep Saravia, no amagava el disgust i l'enuig després de llegir al BOPA que la cartera de serveis allunya per sempre la implantació d'una unitat de radioteràpia al país. "Estem molt decebuts i ens considerem enganyats", ha declarat.

Atribueix aquesta decisió exclusivament a l'exministre Martínez Benazet, de qui diu haver imposat la seva visió per davant de la resta del Govern i del mateix partit, que l'havia inclòs al programa electoral. Denuncia que "no s'ha fet cap estudi, simplement se'ns ha deixat a la cuneta". "A l'associació que represento estem molt indignats".

Saravia insisteix que la unitat de radioteràpia és una necessitat ja i que en el futur encara ho serà més per la previsió d'augment de casos. Per això ja han demanat una reunió amb el nou ministre, Albert Font, per insistir-hi.  "El  multifuncional ens pot donar molt bona imatge, però fem alguna cosa pensant en la població i tenir la radioteràpia al país és força important", ha conclòs.

La publicació al BOPA de la cartera de serveis ha confirmat el posicionament en contra de diversos sectors de professionals sanitaris, com fisioterapeutes, infermeres i metges, que es reuniran properament per posar en comú els seus neguits i mirar si emprenen accions.    

Informa: Sergi Cano
I
matges: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Comparteix:

"La Massana llaminera", una nova acció per promocionar més de 20 establiments de la parròquia L'anàlisi: els sondejos vaticinen que es repetirà el duel Macron-Le Pen a les eleccions presidencials franceses